040 536 5951 hietsu@juhahietanen.fi

19

marraskuu 2016

Kirja-alan toimijat elävät aina vahvasti etukenossa – edellä aikaansa. Bazar Kustannus ehätti pitämään hilpeät kevätjuhlansa jo viime torstaina. Kevät saapui siis keskelle sohjoista marraskuuta.

Bazar esitteli ensi kevään julkaisunsa ja kotimaiset kirjailijat Helsingissä Hakasalmen huvilassa. Yksi tähti tuikki ylitse muiden: Lenita Airisto, jonka elämäkerrallinen teos Elämäni ja isänmaani ilmestyy maaliskuun 8:s päivä.

Julkaisupäivä ei ole sattumaa. Säkenöivän esiintymisensä jälkeen Lenita paljasti kahden kesken, että kirja julkaistaan nimenomaan kansainvälisenä naistenpäivänä eli kahdeksantena maaliskuuta. Naisasia on ollut lähellä Lenitan sydäntä jo useamman vuosikymmenen ajan kuin häntä katsellessaan arvaisi.

Kuten arvata saattaa, Lenita hurmasi yleisönsä tutulla suorapuheisuudellaan. ”Kaikki taistolaiset, stalinistit, ammun kuin pulut puusta!”, Lenita kajautti. Ja hetkeä myöhemmin: ”Tärkeintä on mitä naisella on korvien välissä. Ei se, mitä jalkojen välissä. Tieto on valtaa!”

Lenitan koko Suomen satavuotista historiaa syleilevä teos paisuu 400 sivun mittaiseksi. Ja Lenita lupasi runsaan kuvituksen. Tuhat kuvaa, Lenitan itsensä digitoimia!

Bazarin kevään kattauksessa ilmestyy myös mm. Matti Laineen seitsemäs dekkari Pahuuden hinta ja Christian Rönnbackalta vakuutusetsivien parhaat tarinat kokoava Kävikö käry? Kirja paljastaa mm. miten saman lemmikkikoiran poismenosta on vuosi toisensa haettu vakuutuskorvausta…

Palkintojen ja menestysten viikko

Ja niinhän siinä sitten kävi, että Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon voitti Hanna Weseliuksen Alma! WSOY:n kustantama Alma! voitti äärimmäisen täpärästi Johannes Ekholmin romaanin Rakkaus niinku (Otava). Raadin puheenjohtaja Antti Majander pääsi tai joutui ratkaisemaan kilpailun äänten mentyä tasan.

Kilpailu 15 000 euron palkinnosta on kova muutenkin, sillä raati joutui valikoimaan voittajan yli 70 esikoiskirjan joukosta.

Tärkeä kirjauutinen oli myös Maria Turstchaninoffin fantasiakirja Maresin elokuvaoikeussopimus. Aiheesta lisää Lukupino-blogissani.

Kirjoittaja Juha Hietanen on riippumaton kirjamies, jonka sydän sykkii hyville tarinoille

Kauden oma kärkiviisikko – toistaiseksi:

Riku Korhonen puolustaa yhä paikkaansa suosikkilistani kärjessä. Tämä viikko ei tuonut muutoksia.

Nämä kuluvana vuonna julkaistut tämän hetken suosikkini ovat aakkosjärjestyksessä.

Millainen on sinun listasi? Vinkkaa minullekin!

Christoffer Carlsson: Salaisuudet, Johnny Kniga

Tommi Kinnunen: Lopotti, WSOY

Riku Korhonen: Emme enää usko pahaan, WSOY

Peter Sandström: Laudatur, S&S

Antti Tuomainen: Mies joka kuoli, LikePin It on Pinterest

Share This