040 536 5951 hietsu@juhahietanen.fi
14
marraskuu 2016

Blogi on alunperin julkaistu 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä -kirjablogissa.

Olin kovasti pettynyt, kun Nousiainen ei ollut mukana lempiohjelmani Hyvät ja huonot uutiset viimeisimmällä kaudella. Sitten kuitenkin kuulin, että mies kirjoittaa uutta kirjaansa ja totesin, että parempi niin. Aika kuluu niin nopeasti, että yhtäkkiä huomasinkin kirjan jo ilmestyneen ja aika nopeasti sain sen kirjastostakin.

Vadelmavenepakolainen on yksi kotimaisista suosikeistani ja sekä Metsäjätistä että Maaninkavaarasta olen tykännyt paljon. Odotukseni olivat korkealla, enkä tosiaan joutunut pettymään, Juurihoito oli erittäin mukava lukukokemus. Juurihoidossa puhutaan paljon hampaista ja ilmeisesti Nousiainen on ammentanut teeman omasta elämästään, hän nimittäin kertoi kirjamessuilla kaatuneensa lapsena pyörällä siten, että useampi hammas katkesi. Hampaisiin liittyvät asiat ovat meille tärkeitä ja hampaisiin ja hampaiden hoitoon liittyy usein traumaattisiakin kokemuksia.

Juurihoidossa etsitään juuria ja parannetaan juuria. Siinä käytetään hammaslankaa, koetaan sukulaisuutta samanlaisten hampaistojen kautta ja podetaan hammassärkyä. Esko ja Pekka, toisistaan tietämättömät veljekset, kohtaavat hammaslääkärillä, jossa Esko on lääkäri ja Pekka potilas. Alkaa selvitä, että salaisia sisaruksia on enemmänkin ja veljekset lähtevät reissuun, joka vie heidät aina Australiaan asti.

Juurihoidossa ei liikuta niin syvissä vesissä kuin vaikkapa Maaninkavaarassa. Juurihoito oli erittäin viihteellinen, mutta viisaalla tavalla. Se on nousiasmaiseen tapaan täynnä hauskoja ja osuvia oivalluksia ja kirjan lukeminen aiheuttaa hymähtelyä ja hyväksyviä nyökkäyksiä. Nousiainen hallitsee sanat ja herkkyyden ja hauskuuden tasapainon. Tällaisia kirjoja kaivataan maailmaan ehdottomasti lisää.

Kirjassa seikkailtiin ympärs maailmaa, joten laitan kirjan Helmetin-haasteen kohtaan matkakertomus.

Marile

Marile on tuottelias turkulainen kirjabloggaaja. Marilen blogit ovat esillä 1001 kirjaa ja yksi pieni elämä sivustolla blogspotissa. http://1001kirjaajayksipienielama.blogspot.fi/Pin It on Pinterest

Share This